Kalastus Suomi – Parhaat joet, järvet ja muut kalapaikat

Tervetuloa Ounasjoki.fi:hin! Olitpa sitten aloittelija tai kokenut kalastaja, meiltä löytyy jotakin juuri sinulle.

Suomessa on yli 100 000 järveä, jokea ja muuta kalapaikkaa, joten Suomi on loistava kohde kalastuksen harrastajille.

Meiltä löydät tietoa kalastusluvista, suosituista kalastuspaikoista ja parhaista ajankohdista kalastaa Suomessa. Käsittelemme myös eri kalastusmuotoja, kuten jokikalastusta Suomessa, Kymijoella ja Nuorttijoella, järvikalastusta Matildanjärvellä, Vanhankaupunginkoskella ja Merikarvialla ja paljon muuta.

Etsitpä sitten upeaa paikkaa, josta saat ison saaliin, tai haluat vain rentoutua ja nauttia Suomen luonnon kauneudesta, Ounasjoki.fi tarjoaa sinulle kaiken mahdollisen.

Kalastukseen tarvittavat lupatyypit Suomessa

Kalastus Suomessa on loistava tapa kokea maan luonnon kauneus ja rauha. Halusitpa sitten pyydystää kylmän veden kaloja Storträskistä, lohta Lemmenjoesta tai haukea Inarijärvestä, Suomessa on paljon kalapaikkoja, joista valita. Ennen kuin lähdet liikkeelle, on kuitenkin tärkeää ymmärtää lupia koskevat säännöt ja määräykset. Riippuen siitä, minkälaista kalastusta aiot harjoittaa ja missä päin, saatat tarvita luvan.

Jos haluat kalastaa luonnonsuojelualueella, tarvitset luvan Metsähallitukselta, joka on valtion omistama yritys, joka hallinnoi maan metsiä ja luontoalueita. Jos aiot kalastaa keväällä, kesällä, syksyllä tai talvella, tarvitset kalastusluvan paikalliselta kalastusyhdistykseltä. Suomessa, Kymijoella tai Maasydänjärvellä kalastamiseen tarvitset luvan paikalliselta kunnalta. Muihin suosittuihin kalastuspaikkoihin, kuten Matildanjärvelle, Vanhankaupunginkoskelle, Peurajärvelle, Merikarvialle, Lohjanjärvelle, Nuorttijoelle ja Kaldoaiville, tarvitset luvan paikalliselta kalastusyhdistykseltä.

Lopuksi, jos aiot harrastaa heittokalastusta, pilkkimistä, Oulankajoen kalastusta, Pallasjärven kalastusta, Hiitolanjoen kalastusta, Kilpisjärven kalastusta, Korkeakosken kalastusta, Jaduanjoen kalastusta, Suomujoen kalastusta, Merikarvianjoen kalastusta, Ahvenanmaan kalastusta, Langinkosken kalastusta, Repoveden kalastusta, Miekojärven kalastusta tai mitä tahansa muuta kalastusta Suomessa, tarvitset asianmukaisen luvan.

Kalastus Suomessa voi olla hieno kokemus, mutta on tärkeää varmistaa, että sinulla on tarvittavat luvat ennen kuin lähdet kalastamaan. Noudattamalla sääntöjä ja määräyksiä voit varmistaa, että sinulla on turvallinen ja nautinnollinen kalastuskokemus Suomessa.

Parhaat kalastuspaikat keväällä, kesällä, syksyllä ja talvella

Kalastus Suomessa on ainutlaatuinen kokemus, joka tarjoaa kaikentasoisille kalastajille mahdollisuuden tutustua maan luonnonympäristön kauneuteen. Suomessa on yli 188 000 järveä ja lukuisia jokia ja puroja, ja se tarjoaa erilaisia kalastuspaikkoja jokaiseen vuodenaikaan. Halusitpa sitten kokeilla onneasi kylmän veden kalastuksessa talvella tai tutustua moniin jokiin ja järviin kesäsaalista etsiessäsi, Suomi tarjoaa jokaiselle jotakin.

Pohjoisessa sijaitsevasta Ounasjoesta etelässä sijaitsevaan Kymijokeen ja lännessä sijaitsevaan Merikarvian kalastukseen, Suomi on täynnä mahdollisuuksia kalastajille. Eri puolilla maata on myös monia luonnonsuojelualueita, kuten Storträsk, Matildanjärvi, Vanhankaupunginkoski, Peurajärvi ja Lemmenjoki, joihin tarvitaan kalastuslupa. Keväällä kalastajat voivat nauttia Oulankajoen, Pallasjärven ja Hiitolanjoen kauneudesta. Kesällä Inarijärvi, Nuuksio ja Lohjanjärvi ovat kalastajien suosiossa. Syksyn kalastukseen Nuorttijoki, Maasydänjärvi, Kaldoaivi ja Mansikkakoski ovat hyviä vaihtoehtoja. Ja talvella kalastajat voivat nauttia ainutlaatuisesta kalastuksesta Ahvenanmaalla tai Langinkoskella tai tutkia Repoveden ja Miekojärven syvänteitä.

Riippumatta siitä, minkä vuodenajan valitset kalastamaan Suomessa, löydät varmasti paikan, joka tekee kalastuskokemuksestasi ikimuistoisen. Valittavanasi on niin monia jokia, järviä ja muita kalastuspaikkoja, että löydät varmasti jotain, joka sopii tarpeisiisi.

Kalastus Suomessa

Kalastus Suomessa on upea kokemus, ja yksi parhaista paikoista siihen on Ounasjoki. Ounasjoki on loistava paikka kylmävesikalastukseen kristallinkirkkaine vesineen ja runsaine kaloineen. Keväällä kalastajat voivat nauttia lohen ja taimenen pyynnin jännityksestä, kun taas kesällä ja syksyllä haukea ja ahventa löytyy runsaasti. Talvella jääkalastus on suosittua, ja Ounasjoki on siihen oiva paikka.

Useimpiin kalastustyyppeihin tarvitaan Suomessa kalastuslupa, eikä Ounasjoki ole poikkeus. Lupa oikeuttaa kalastamaan joessa, mutta sinun on myös noudatettava kaikkia alueen sääntöjä ja määräyksiä, kuten kunnioitettava ympäristöä ja pidettävä turvallinen etäisyys muihin kalastajiin. Kalastus Suomessa voi olla palkitseva kokemus, ja Ounasjoki on yksi parhaista paikoista siihen.

Kalastus Kymijoella

Kalastus Suomessa on ainutlaatuinen ja unohtumaton kokemus, ja Kymijoki on loistava paikka aloittaa. Joki virtaa maan sydämen halki, ja se on suosittu paikka sekä paikallisten että vierailijoiden keskuudessa. Suomessa kalastaminen vaatii kalastusluvan, mutta kun se on hankittu, voit nauttia Kymijoen koskemattomista vesistä ympäri vuoden.

Keväällä joki kuhisee lohta ja taimenta, joten se on täydellinen paikka haastetta etsiville kalastajille. Kesällä joki on loistava paikka kylmän veden kalastukseen, ja syksyllä suosittu aktiviteetti on storträsk-kalastus. Talvella Matildanjärvi ja Vanhankaupunginkoski ovat loistavia paikkoja jääkalastukseen, kun taas Peurajärvi ja Merikarvia sopivat erinomaisesti uisteluun.

Kylmän veden kalastus Storträskissä

Storträsk on pieni kalastajakylä Pohjois-Suomessa, ja se on loistava paikka kylmän veden kalastukseen. Storträskissä on laaja valikoima erilaisia kalalajeja, kuten hauki, ahven, siika, lohi, taimen ja harjus, joten se on erinomainen paikka kalastukseen Suomessa. Suomessa tarvitaan kalastuslupia, mutta ne saa helposti paikallisesta kalastusliikkeestä.

Keväällä Storträskin kylmät vedet sopivat erinomaisesti taimenen ja siian kalastukseen, kun taas kesällä vedet sopivat erinomaisesti hauen ja ahvenen kalastukseen. Syksy ja talvi ovat loistavaa aikaa lohen ja harmaanieriän kalastukseen, sillä Storträskin kylmät vedet tarjoavat näille lajeille ihanteellisen elinympäristön. Runsaan kalastonsa ja lajivalikoimansa ansiosta Storträsk on loistava paikka kylmän veden kalastukseen.

Etsitpä sitten loistavaa paikkaa kylmän veden kalastukseen tai haluat vain nauttia Suomen luonnosta, Storträsk on täydellinen paikka sinulle. Monenlaisten kalalajien ja runsaiden kalastuspaikkojen ansiosta Storträsk on täydellinen paikka kalastukseen Suomessa.

Matildanjärvi kalastus

Matilda-järvi on yksi Suomen suosituimmista kalastuspaikoista, josta on upeat näkymät ja laaja kalalajivalikoima. Useimpiin luonnonsuojelualueisiin tarvitaan kalastuslupa, joten on tärkeää tarkistaa määräykset ennen matkaa. Kalastus Suomessa on parasta keväällä, kesällä ja syksyllä, kun taas talvi voi olla liian kylmä useimmille kalastajille.

Matildajärven kalastus ovat kaikki erinomaisia paikkoja niille, jotka haluavat kokea suomalaisen kalastuksen parhaat puolet.

Vanhankaupunginkoski Kalastus

Vanhankaupunginkoski kalastus Suomessa on hieno tapa kokea luonnon kauneus ja kalastusseikkailun jännitys. Kalastus Suomessa on suosittu aktiviteetti, ja sekä turistit että paikalliset käyttävät hyväkseen lukuisia kalastuspaikkoja eri puolilla maata. Sinun on hankittava kalastuslupa, ennen kuin voit aloittaa kalastuksen, ja lupia on saatavilla erilaisia riippuen siitä, missä haluat kalastaa.

Vanhankaupunginlahti on yksi Suomen parhaista kalastuspaikoista. Se tarjoaa erilaisia kalalajeja, kuten lohta, taimenta, ahventa, haukea, siikaa ja madea. Alueella sijaitsee myös luonnonsuojelualue, joten se on loistava paikka niille, jotka haluavat kokea Suomen luonnonkauneutta kalastuksen ohessa. Paras aika kalastaa Vanhankaupunginlahdella on kevät- ja kesäkuukausina, jolloin vesi on lämpimämpää ja kalat aktiivisempia.

Peurajärvi Kalastus

Keski-Suomen alueella sijaitseva Peurajärvi on erinomainen kalastuskohde Suomessa. Järvi on suosittu kohde kalastajille, jotka haluavat saada saaliiksi erilaisia kalalajeja, kuten ahventa, haukea ja siikaa. Järvellä kalastamiseen tarvitaan kalastuslupa, jonka saa paikalliselta kalastusyhdistykseltä.

Keväällä Peurajärvi on ihanteellinen paikka kylmän veden kalastukseen, sillä järvessä on runsaasti kaloja ja veden lämpötila on ihanteellinen niiden pyydystämiseen. Kesäisin kalastajat voivat nauttia monista eri kalastuspaikoista järven ympärillä, kuten suositusta Mansikkakosken kalastuspaikasta. Syksyllä ja talvella kalastajat voivat hyödyntää järven syviä vesiä pyydystääkseen erilaisia lajeja, kuten ahvenia, haukia ja siikoja.

Ainutlaatuista kalastuskokemusta etsiville Peurajärvellä on myös useita ainutlaatuisia lajeja. Kalastus näillä alueilla on tiukasti säänneltyä ja vaatii erikoislupia, joten kalastajien kannattaa tarkistaa asia paikalliselta kalastusyhdistykseltä ennen lähtöä.

Kaiken kaikkiaan Peurajärvi on erinomainen valinta kalastajille, jotka haluavat kokea Suomen parasta kalastusta. Lajivalikoimansa, ainutlaatuisten paikkojensa ja hyvin säänneltyjen kalastuslupiensa ansiosta Peurajärvi on ihanteellinen kohde niille, jotka haluavat saada kalastuskokemuksestaan kaiken irti.

Merikarvia Kalastus

Merikarvia Kalastus on yksi Suomen suosituimmista aktiviteeteista. Merikarvian kaupunki sijaitsee Suomen länsirannikolla, ja Merikarvianjoki on yksi alueen parhaista paikoista nauttia kalastuksesta. Kalastuslupia tarvitaan Suomessa kaikenlaiseen kalastukseen, mutta erityisen tärkeitä ne ovat luonnonsuojelualueilla kalastettaessa.

Kalastus Merikarvialla on upea kokemus ympäri vuoden. Keväällä voit pyydystää erilaisia kaloja, kuten haukea, ahventa ja särkeä. Kesä on parasta aikaa lohelle, taimenelle ja harjuselle. Syksy on loistavaa aikaa haukien, ahvenen ja siian pyyntiin. Talvikalastus on myös mahdollista, ja silloin kalastetaan muun muassa särkeä, muikkua ja siikaa.

Merikarvianjoki on hyvä paikka kylmän veden kalastukseen, ja siellä on useita kalalajeja. Merikarvianjoella on myös Suomen suosituimpia kalastuspaikkoja, kuten Storträsk, Matildanjärvi, Vanhankaupunginkoski, Peurajärvi ja Lemmenjoki.

Jos etsit ainutlaatuista kalastuskokemusta, voit kokeilla verkkokalastusta Merikarvialla. Tämä on perinteinen suomalainen kalastusmenetelmä, jossa pyydetään verkon avulla pieniä kaloja, kuten muikkuja.

Merikarvialla on Suomen parhaita kalastuspaikkoja. Etsitpä sitten perinteistä kalastuskokemusta tai jotain ainutlaatuisempaa, löydät Merikarvialta varmasti jotain, mistä nauttia. Upeiden maisemiensa ja runsaan kalansaaliinsa ansiosta Merikarvia on täydellinen kohde kalastuslomalle.

Lemmenjoki Kalastus

Lemmenjoen kalastus on suosittu kalastuspaikka Suomessa. Lemmenjoki on pitkä, mutkitteleva joki, joka virtaa Lemmenjoen kansallispuiston läpi, joka on yksi Suomen suurimmista luonnonsuojelualueista. Se on suosittu kohde kalastajille, jotka tulevat kalastamaan taimenta, harmaita, siikaa ja haukea. Joki on erityisen suosittu kevät- ja kesäkuukausina, jolloin vesi on lämmintä ja kalaa on runsaasti. Suomessa tarvitaan kalastuslupia, ja niitä voi ostaa paikallisista kalastusliikkeistä tai verkosta.

Lemmenjoki on myös loistava paikka kylmän veden kalastukseen. Joen kylmistä, syvistä vesistä voi saada taimenta, harmaita ja siikaa. Syys- ja talvikuukausina kalastajat voivat löytää joesta haukea, ahventa ja särkeä. Ympäröivällä alueella on myös lukuisia muita kalastuspaikkoja, kuten Ounasjoki, Kymijoki ja Storträsk.

Sanginjoki Kalastus

Sanginjoki Suomessa on loistava kalastuskohde ympäri vuoden. Keväästä, kun vesi on vielä kylmää ja kalat purevat, kesään, kun päivät ovat pitkiä ja yöt lämpimiä, syksyyn, kun lehdet vaihtavat väriä ja kalat valmistautuvat talveen, ja lopulta talveen, kun lumi sataa ja jää muodostuu, Sanginjoki on loistava paikka lähteä ulos ja nauttia kalastuksesta. Etsitpä sitten kalapaikkaa kesällä tai talvella, Sanginjoella on jokaiselle jotakin.

Sanginjoki tunnetaan kylmän veden kalastuksesta, ja se on loistava paikka kalastajille, jotka haluavat saada taimenia, harmaita ja siikoja. Kalastuslupa vaaditaan Suomessa kaikilta kalastajilta, joten muista hankkia sellainen ennen lähtöä. Koskemattomien vesiensä ja runsaan kalakantansa ansiosta Sanginjoki on kaikentasoisille kalastajille loistava paikka lähteä nauttimaan kalastuksesta Suomessa.

Inarijärvi Kalastus

Inarijärvi on yksi Suomen suosituimmista kalastuspaikoista, joka tarjoaa laajan kalalajivalikoiman ja ainutlaatuisen luontoelämyksen. Kalastus Inarijärvellä on valtion säätelemää, ja järvellä kalastaminen edellyttää kalastuslupaa. Kalastus Inarijärvellä on parasta kevät- ja kesäkuukausina, jolloin vesi on lämpimintä ja kalat aktiivisimpia. Syksyllä ja talvella järvessä on suosittu kylmän veden kalastus, sillä kalat ovat yleensä vaisumpia kylmemmissä lämpötiloissa.

Järvessä elää useita kalalajeja, kuten ahven, hauki, siika, made ja harjus. Kalastajat voivat löytää järvestä myös erilaisia muita lajeja, kuten taimenia, lohta ja nieriää. Kalastus Inarijärvellä on hyvä tapa kokea Suomen luonnonsuojelualueiden kauneus, sillä järveä ympäröivät koskemattomat metsät ja kumpuilevat kukkulat. Runsaan kalansaaliinsa ja upeiden luontomaisemiensa ansiosta Inarijärvi on ehdoton vierailukohde kaikille kalastajille, jotka haluavat kokea Suomen parhaat kalapaikat.

Nuuksio Kalastus

Nuuksio on kaunis ja monipuolinen kalastuspaikka Suomessa. Monien jokien, järvien ja jopa muutaman rannikkoalueen ansiosta se on loistava paikka kaikille kalastajille. Nuuksiossa voi kalastaa ympäri vuoden, ja parhaita ajankohtia ovat kevät, kesä ja syksy. Suomessa tarvitaan kalastuslupia, ja niitä voi hankkia paikallisesta kalastusyhdistyksestä tai netistä.

Etsitpä minkälaista kalastuskokemusta tahansa, Nuuksiosta löytyy jokaiselle jotakin. Monien jokien, järvien ja rannikkoalueiden ansiosta se on ihanteellinen paikka kaikille kalastajille. Ota siis kalastuslupasi mukaan ja suuntaa Nuuksioon kokemaan unohtumaton kalastuskokemus.

Lohjanjärvi Kalastus

Lohjanjärvi on yksi Suomen suosituimmista kalastuspaikoista kristallinkirkkaiden vesiensä ja runsaan kalakantansa ansiosta. Kalastaminen on Suomessa sallittua ympäri vuoden, mutta parhaat ajat kalastaa Lohjanjärvellä ovat kevät-, kesä- ja syyskuukausina. Järvestä voi pyytää monenlaisia kalalajeja, kuten haukea, ahventa, siikaa, särkeä ja madea. Järvellä kalastamiseen tarvitaan kalastuslupa, jonka voi ostaa paikalliselta kalastusyhdistykseltä tai paikallisesta matkailutoimistosta.

Järvi on tunnettu myös kylmän veden kalastuksesta, sillä järven lämpötila pysyy suhteellisen vakiona ympäri vuoden. Keväällä kalastajat voivat nauttia suurten taimenien pyynnin jännityksestä, kun taas kesäkuukausina he voivat nauttia piensuvibassin pyynnin haasteesta. Syksyllä kalastajat voivat hyödyntää järven runsaita ahven- ja särkikaloja. Kalastus Lohjanjärvellä on kokemus, joka jää mieleen loppuelämäksi, ja se on erinomainen tapa tutustua kauniiseen suomalaiseen maaseutuun.

Nuorttijoki Kalastus

Nuorttijoki on yksi Suomen suosituimmista kalastuspaikoista. Se on maan pohjoisosassa sijaitseva kylmävesijoki, joka on tunnettu kalalajien runsaudestaan. Nuorttijoella voi kalastaa ympäri vuoden, ja se on erityisen suosittu kevät-, kesä- ja syyskuukausina. Kalastuslupia tarvitaan, ja ne voi ostaa etukäteen.

Nuorttijoessa elää monenlaisia kalalajeja, kuten taimen, harjus, siika, hauki, ahven ja made. Kalastajat voivat löytää myös erilaisia muita lajeja, kuten nieriää, kirjolohta ja jopa satunnaisia lohia. Kalastus Nuorttijoella on erinomainen tapa kokea Suomen luonnon kauneus, ja kalastajat voivat myös hyödyntää joen monia luonnonsuojelualueita. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut kalastaja, Nuorttijoki tarjoaa varmasti ikimuistoisen kalastuskokemuksen.

Maasydänjärvi Kalastus

Maasydänjärvi on yksi Suomen parhaista kalapaikoista. Kristallinkirkkaiden vesiensä ja runsaiden kalojensa ansiosta tämä järvi on kalastajien suosiossa. Etsitpä sitten rauhallista kalastuspäivää luonnonsuojelualueilla tai haastavaa kylmän veden kalastuspäivää, Maasydänjärveltä löytyy kaikkea.

Kalastus järvellä on erityisen suosittua kevät- ja kesäkuukausina, jolloin järvi kuhisee kaloja. Syys- ja talvikuukausina järvi on edelleen loistava paikka kalastukseen, joskin kalat löytyvät todennäköisemmin syvemmistä vesistä. Kalastamiseen Maasydänjärvellä tarvitset kalastusluvan, sillä järvi sijaitsee luonnonsuojelualueella.

Olitpa sitten aloittelija tai kokenut kalastaja, Maasydänjärvi on täydellinen paikka kalastuspäivän viettoon. Runsaan kalansaaliin ja upeiden näköalojensa ansiosta se on varmasti unohtumaton kokemus.

Kaldoaivi Kalastus

Kaldoaivin kalastus on suosittu kalastuskohde Suomessa. Kaldoaivi sijaitsee Lapin pohjoisimmassa kolkassa ja on luonnonsuojelualue, jossa on useita kalastuspaikkoja, mikä tekee siitä loistavan kohteen kalastukseen Suomessa. Kaldoaivissa tarvitaan kalastuslupa, jonka voi ostaa paikalliselta kalastusviranomaiselta.

Kalastuskausi Kaldoaivissa on keväästä talveen, ja kalastajat voivat odottaa löytävänsä alueelta monenlaisia lajeja. Keväisin Ounasjoki on hyvä paikka kylmän veden kalastukseen, ja Kymijoki on hyvä paikka kesäkalastukseen. Syksyllä kalastajat voivat kokeilla onneaan Storträskissä, Matildanjärvellä, Vanhankaupunginkoskella ja Peurajärvellä. Talvikalastus on mahdollista myös Merikarvialla, Lemmenjoella ja Sanginjoella.

Oulankajoki Kalastus

Oulankajoki on yksi Suomen suosituimmista kalastuspaikoista. Koskemattomien vesien, runsaiden kalalajien ja upeiden maisemien ansiosta ei ole ihme, että kalastus Suomessa on monien suosikkiharrastus. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut kalastaja, Oulankajoella on jokaiselle jotakin.

Kalastusta Suomessa säätelee maa- ja metsätalousministeriö, ja siihen tarvitaan kalastuslupa. Kalastuskausi kestää yleensä keväästä syksyyn, ja talvikalastus on suosituinta. Oulankajoessa elää erilaisia kylmän veden kalalajeja, kuten kirjolohi, harjus, siika ja hauki. Perinteisten kalastusmenetelmien, kuten perhokalastuksen ja spin-kalastuksen, lisäksi kalastajat voivat kokeilla onneaan myös heittokalastuksessa, pilkkimisessä ja verkkokalastuksessa.

Etsitpä sitten rauhallista päivää joella tai jännittävää haastetta, Oulankajoki tarjoaa varmasti unohtumattoman kokemuksen. Upeiden maisemiensa ja runsaiden kalalajiensa ansiosta ei ole ihme, että Oulankajoki on yksi Suomen suosituimmista kalastuspaikoista. Ota siis varusteesi mukaan ja valmistaudu kalastuspäivään Suomessa!

Pallasjärvi Kalastus

Pallasjärvi on yksi Suomen suosituimmista kalastuspaikoista. Koskemattomien vesiensä ja runsaan kalansaaliinsa ansiosta se on ihanteellinen kohde sekä kokeneille että aloitteleville kalastajille. Kalastusta Suomessa säännellään valtion toimesta, joten on tärkeää hankkia asianmukaiset luvat ennen kalastusta.

Keväällä, kesällä ja syksyllä kalastus luonnonsuojelualueilla on erityisen suosittua. Pallasjärvi on yksi tällainen suojelualue, ja se on loistava paikka viettää päivä eri lajien kalastukseen. Pallasjärvi tarjoaa monenlaisia kalastusmahdollisuuksia kylmän veden lajeista, kuten taimenista ja lohista, lämpimän veden lajeihin, kuten ahveniin ja kuhiin.

Pallasjärvi on myös talvikuukausina erinomainen paikka kalastukseen. Koska järvestä löytyy monenlaisia kalalajeja, kalastajat voivat nauttia kalastuspäivästä myös kylmimpinä kuukausina.

Etsitpä sitten rauhallista kalastuspäivää tai jännittävää seikkailua, Pallasjärvi on täydellinen paikka kaikkiin kalastustarpeisiisi. Runsaan kalansaaliinsa ja upeiden maisemiensa ansiosta se on varmasti ikimuistoinen kokemus. Nappaa siis kalastusvälineesi mukaan ja suuntaa Pallasjärvelle unohtumattomaan kalastuskokemukseen.

Hiitolanjoki Kalastus

Hiitolanjoki on täydellinen paikka kalastajille, jotka etsivät ainutlaatuista ja jännittävää kalastuskokemusta Suomessa. Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva joki on osa luonnonsuojelualuetta, ja se on tunnettu kylmän veden kalastuksestaan. Joessa elää monenlaisia lajeja, kuten kirjolohi, harjus, ahven, siika ja hauki.

Kalastus Hiitolanjoella on parasta keväällä ja syksyllä, jolloin vesi on kylmimmillään. Kesäkuukausina joki on ihanteellinen perhokalastukseen, kun taas talvikuukausina kalastajat voivat nauttia jääkalastuksesta. Hiitolanjoella kalastaminen edellyttää kalastuslupaa, jonka saa paikallisesta kunnasta.

Hiitolanjoki tunnetaan ainutlaatuisista ja haastavista kalastusmahdollisuuksistaan, joten se on erinomainen paikka kaikentasoisille kalastajille. Olitpa sitten kokenut kalastaja, joka etsii haastetta, tai aloittelija, joka etsii uutta kalastuspaikkaa, Hiitolanjoki tarjoaa varmasti unohtumattoman kokemuksen.

Kilpijärvi Kalastus

Kilpijärvi on yksi Suomen suosituimmista kalastuspaikoista. Etsitpä sitten kylmän veden kalastusta keväällä tai kesäkalastusta syksyllä, Kilpijärvi on täydellinen paikka jokaiselle kalastajalle.

Järvessä elää monenlaisia kaloja, kuten ahventa, haukea, siikaa ja särkeä. Se on myös loistava paikka verkkokalastukseen, sillä järvessä on erilaisia pienempiä kaloja, joita voi käyttää isompien kalojen syötteinä.

Kalastus Kilpijärvellä vaatii luvan, jonka voi ostaa netistä tai paikallisesta kalastusliikkeestä. Kalastus on sallittua myös luonnonsuojelualueilla, joten kalastajat voivat nauttia järven luonnonkauneudesta kalastuksen aikana.

Olitpa sitten aloittelija tai kokenut kalastaja, Kilpijärvi on täydellinen kalastuskohde Suomessa. Runsaan kalansaaliinsa ja upean luonnonkauneutensa ansiosta ei ole ihme, miksi se on yksi maan suosituimmista kalastuspaikoista.

Korkeakoski Kalastus

Korkeakosken kalastus on yksi Suomen suosituimmista kalastuspaikoista. Kainuun maakunnassa sijaitseva joki on tunnettu kylmän veden kalastusmahdollisuuksistaan. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut kalastaja, löydät täältä varmasti jotain, mistä nauttia. Korkeakosken kalastuksen kaltaisilla luonnonsuojelualueilla kalastamiseen tarvitaan kalastuslupa, jonka voi ostaa paikallisesta matkailutoimistosta.

Paras aika kalastaa Korkeakoskella on kevät-, kesä- ja syyskuukausina. Kesäkuukausina joki kuhisee kaloja, joten se on ihanteellinen paikka kaikentasoisille kalastajille. Talvikuukausina joki on jäässä ja jääkalastus on suosittua. Kalastajat voivat myös hyödyntää joen monia koskia, jotka tarjoavat ihanteellisen paikan perhokalastukseen. Etsitpä sitten lohta, taimenta, harmaita tai ahvenia, Korkeakosken kalastus tarjoaa jokaiselle jotakin.

Jaduanjoki Kalastus

Jaduanjoki on Ounasjoen sivujoki, joka sijaitsee Pohjois-Suomessa. Se on suosittu kohde kalastajille, jotka tulevat kalastamaan taimenta, harmaita ja siikaa. Joessa elää myös useita muita lajeja, kuten ahven, hauki ja made. Kalastaminen Jaduanjoessa on sallittua ympäri vuoden, mutta parhaat ajat ovat keväällä, kesällä ja syksyllä. Talvella joki on liian kylmä tehokkaaseen kalastukseen.

Kalastus Jaduanjoessa edellyttää voimassa olevaa kalastuslupaa, jonka voi ostaa paikallisilta viranomaisilta. Kalastus joessa on tiukasti säänneltyä, ja kalastajien on noudatettava paikallisten viranomaisten antamia sääntöjä ja määräyksiä. Myös luonnonsuojelualueiden kalastus on sallittua joen tietyillä alueilla, ja kalastajien on tarkistettava asia paikallisilta viranomaisilta ennen kalastusta näillä alueilla.

Jaduanjoki on erinomainen kohde kalastajille, jotka haluavat kokea suomalaisen kalastuksen parhaat puolet. Runsaiden kalalajiensa, upeiden maisemiensa ja monien kalastusmahdollisuuksiensa ansiosta se on yksi Suomen parhaista kalastuskohteista. Kalastajat voivat nauttia joen rauhasta ja hiljaisuudesta ja samalla pyydystää erilaisia kalalajeja ympäri vuoden.

Suomujoki Kalastus

Yksi Suomen parhaista kalapaikoista on Suomujoki. Se sijaitsee Pohjois-Karjalan alueella, ja se on loistava paikka kylmän veden kalastukseen. Joessa on paljon taimenta, lohta, harmaita ja siikaa, joten se on ihanteellinen paikka kaikentasoisille kalastajille. Kalastuslupia tarvitaan sekä jokeen että sen sivujoihin, joten muista tarkistaa määräykset ennen matkaa.

Kalastus Suomessa on parasta keväällä, kesällä ja syksyllä. Talvikuukausina joki on usein jäässä, eikä se sovellu kalastukseen. Jos kuitenkin etsit ainutlaatuista kokemusta, voit kokeilla talvikalastusta Suomujokeen. Joki on tunnettu runsaasta kalakannastaan, joten voit olla varma, että saalista riittää. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut kalastaja, Suomujoki on loistava kalastuskohde Suomessa.

Merikarvianjoki Kalastus

Merikarvianjoki on yksi Suomen suosituimmista kalastuspaikoista. Joessa elää monenlaisia kaloja, kuten kirjolohi, harjus, hauki ja ahven. Tämä tekee siitä ihanteellisen paikan sekä kylmä- että lämminvesikalastukseen sekä haastetta etsiville kalastajille.

Suomessa tarvitaan kalastuslupia, ja niitä saa paikalliselta kalastusyhdistykseltä tai paikallisesta kalastusliikkeestä. Kalastus luonnonsuojelualueilla on kielletty, joten on tärkeää tarkistaa määräykset ennen lähtöä. Merikarvianjoella kannattaa kalastaa keväällä, kesällä, syksyllä ja talvella, riippuen tavoiteltavasta lajista. Keväällä ja kesällä voit kalastaa harmaita, haukia ja ahvenia, kun taas syksyllä ja talvella voit kalastaa taimenta.

Merikarvianjoki on erinomainen paikka kaikentasoisille kalastajille. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut kalastaja, löydät tästä joesta runsaasti kalaa. Kristallinkirkkaiden vesiensä ja kauniiden maisemiensa ansiosta se on ihanteellinen paikka kalastuspäivän viettoon. Älä siis jätä käyttämättä tilaisuutta kokea kalastuksen jännitystä Suomessa!

Ahvenanmaa Kalastus

Kalastus on Suomessa suosittu harrastus, eikä Ahvenanmaa ole poikkeus. Ahvenanmaalla on upea saaristo, ja siellä on joitakin maan parhaista kalastuspaikoista. Kalastuslupia tarvitaan Suomessa kaikenlaiseen kalastukseen, myös luonnonsuojelualueiden kalastukseen, ja niitä voi ostaa paikallisesta matkailutoimistosta.

Suomessa voi kalastaa ympäri vuoden, ja kevät, kesä, syksy ja talvi tarjoavat kalastajille ainutlaatuisia mahdollisuuksia. Ahvenanmaalla on monia suosittuja kalastuspaikkoja, ja jokainen paikka tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen, eri kalalajeilla ja eri kalastustekniikoilla. Etsitpä sitten kylmän veden kalastusta, uistelua tai perhokalastusta, Ahvenanmaalta löytyy jokaiselle jotakin.

Ahvenanmaan saaristo on täydellinen kohde kaikille kalastajille, jotka etsivät ainutlaatuista ja ikimuistoista kalastuskokemusta. Runsaiden upeiden kalapaikkojensa ansiosta Ahvenanmaa on ihanteellinen paikka tutustua ja nauttia suomalaisen kalastuksen parhaista puolista.

Langinkoski Kalastus

Langinkoski, joka sijaitsee Suomen sydämessä, on kalastuksen paratiisi. Se on tunnettu koskemattomista vesistään ja kalarikkaudestaan. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut kalastaja, Langinkoski tarjoaa jokaiselle jotakin. Keväällä joki on täynnä kutevia lohia ja taimenia, joten se on loistava paikka kylmän veden kalastukseen. Kesällä joki on täynnä haukea ja ahventa, mikä tekee siitä täydellisen paikan. Syksyllä joki on täynnä siikoja. Talvella joki on täynnä siikaa ja särkeä.

Kalastus Langinkoskella vaatii luvan, jonka saa paikalliselta kalastusyhdistykseltä. Kalastus luonnonsuojelualueilla on myös kielletty, joten kalastajien on syytä olla tietoisia säännöksistä ennen lähtöä. Kalastus Suomessa on loistava tapa kokea maan luonnonkauneutta, ja Langinkoski on siihen täydellinen paikka. Nappaa siis varusteesi mukaan ja suuntaa Langinkoskelle kokemaan ikimuistoinen kalastuskokemus!

Repovesi Kalastus

Suomessa sijaitseva Repoveden kansallispuisto on yksi maan suosituimmista kalastuspaikoista. Monipuolisten jokien, järvien ja muiden kalastuspaikkojensa ansiosta se tarjoaa kalastajille monenlaista kalaa pyydettäväksi. Halusitpa sitten kalastaa keväällä, kesällä, syksyllä tai talvella, Repovesi tarjoaa jokaiselle jotakin. Luonnonsuojelualueelle on saatavilla kalastuslupia, ja kalastajat voivat löytää alueelta erilaisia kalalajeja, kuten taimenia, haukia, ahvenia ja siikoja.

Kesäkuukausina kalastajat voivat myös kalastuksen ohessa nauttia kansallispuiston kauniista maisemista. Runsaiden kalalajien ja henkeäsalpaavien maisemien ansiosta Repoveden kansallispuisto on loistava paikka viettää kalastuspäivä.

Miekojärvi Kalastus

Kalastus Suomessa on ainutlaatuinen kokemus. Laaja jokien, järvien ja muiden kalastuspaikkojen verkosto ei ole mikään ihme, että maa on suosittu kalastuskohde. Maan pohjoisosassa lähellä Venäjän rajaa sijaitseva Miekojärvi on yksi Suomen parhaista kalapaikoista. Kristallinkirkkaiden vesiensä ja runsaan kalakantansa ansiosta se on loistava paikka sekä kylmä- että lämminvesikalastukseen. Keväästä syksyyn kalastajat voivat löytää järvestä erilaisia lajeja, kuten haukea, ahventa ja taimenta. Lisäksi järvessä on suuri kirjolohikanta, mikä tekee siitä erinomaisen paikan perhokalastukseen.

Talvikuukausina kalastajat voivat nauttia Miekojärven jääkalastuksesta, ja järvestä tuleekin suosittu kohde jääkalastuksen harrastajien keskuudessa. Oikeilla varusteilla ja tietämyksellä kalastajat voivat pyydystää monenlaisia kaloja, kuten ahvenia, haukia ja siikoja. Järvellä on myös kukoistava särkikanta, mikä tekee siitä erinomaisen paikan uisteluun. Olitpa sitten kokenut kalastaja tai aloittelija, Miekojärvi tarjoaa varmasti palkitsevan ja nautinnollisen kalastuskokemuksen.

Tärkeimmät Suomessa pyydettävät kalat

Kalastus Suomessa on ainutlaatuinen kokemus. Laaja valikoima makean veden järviä, jokia ja jopa Itämerta tarjoaa jokaiselle jotakin. Olipa kyse sitten talvella kylmässä vedessä kalastamisesta tai kesällä luonnonsuojelualueella kalastamisesta, jokaiselle löytyy jotakin.

Suomen tärkeimmät kalat ovat lohi, taimen, harjus, hauki, ahven, siika ja made. Useimpiin näistä kaloista tarvitaan kalastuslupa, jonka voi ostaa paikallisilta kalastusyhdistyksiltä tai Suomen ympäristökeskuksesta. Kevät, kesä ja syksy ovat parasta aikaa kalastaa Suomessa, sillä joet ja järvet kuhisevat

Jokainen näistä kalastuspaikoista tarjoaa jotain ainutlaatuista ja jännittävää. Olipa kyse perhokalastuksesta Suomessa tai perhokalastuksesta Inarijärvellä, Suomusta löytyy jokaiselle jotakin. Koskemattomien vesiensä ja runsaan kalansaaliinsa ansiosta Suomi on täydellinen kohde kokea maailman paras kalastus.

Yhteenveto

Suomi on loistava kohde kalastuksen harrastajille. Kalastuspaikkoja, erilaisia kalalajeja ja monenlaisia kalastuslupia on runsaasti. Etsitpä sitten kalapaikkaa keväällä, kesällä, syksyllä tai talvella, Suomesta löytyy sinulle sopiva kalastuspaikka. Koska Suomessa on niin paljon kalastuspaikkoja ja -mahdollisuuksia, Suomi on täydellinen paikka tutustua kalastuksen maailmaan.

Ounasjoesta ja Kymijoesta Matildanjärveen ja Lohjanjärveen sekä Repoveden luonnonsuojelualueen kalastukseen on monia mahdollisuuksia tutustua ja pyydystää erilaisia kaloja. Etsitpä sitten rauhallista kylmävesikalastuspäivää Storträskissä tai jännittävää kalastuspäivää Merikarvialla, jokaiselle löytyy jotakin. Oikealla luvalla, oikeilla pyydyksillä ja oikealla tietämyksellä voit saada upean kalastuskokemuksen.